Suomi, tuhansien unohdettujen hankkeiden maa?

""

Kuinka hankkeessa löydetyt hyvät asiat jäävät elämään, kun hanke loppuu? Juurruttaminen on haaste, joka yhdistää kaikkia hankkeiden parissa työskenteleviä.

Creative and Inclusive Finland -hankkeessa kerättiin hyviä käytänteitä siitä, miten toiminta jatkuu hankkeen päätyttyä. Keinot ovat monet, mutta niissä on paljon yhteistä ja yleistettävääkin. Hyviä käytänteitä on koottu tuoreeseen Juurruttamisen 4 V:tä -oppaaseen (PDF).

Juurruttamisen neljän V:n malli kulkee viestinnän kautta käytänteiden variointiin. Tämän jälkeen hankkeen toteuttajatahojen ulkopuolisia toimijoita autetaan kokeilemaan uusia käytänteitä valtavirtaistamisen nimissä. Lopuksi käytänne pitäisi saada vakiinnutettua rakenteisiin, jolloin se jatkaa vahvasti eloaan vielä hankkeen viimeisten ohjausryhmäkahvien jälkeen.


Julkaistu alun perin Creative and Inclusive Finland -hankkeen sivustolla.

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →