NUORI2019 rantautuu Turkuun maaliskuussa

""

Jättimäisen NUORI2019 -tapahtuman ohjelma on juuri julkaistu. Ennätysmäärä nuorisoalantyöntekijöitä ja organisaatioita kokoontuu Logomoon 27.-28.3.2019. Myös Osuma on yhdessä Osallistamalla osaamista -hankkeiden kanssa esillä Turussa. Tapahtumaan osallistuminen on oivallinen tapa verkostoitua alan ammattilaisten kanssa ja päivittää omaa nuorisoalan ymmärrystään.

Elina Stenvall kertoi tapahtumaan virittävässä Pre-NUORI2019-tilaisuudessa aluetieteen väitöskirjansa tuloksista. Vaikka julkisuudessa korostuu huoli lasten ja nuorten osallistumattomuudesta (osallisuusvaje), arjessa monet lapset kokevat, etteivät ehtisi ja jaksaisikaan osallistua enempää (osallisuuskylläisyys). Stenvallin haastattelujen perusteella keskeisintä osallisuuden tunteen vahvistamisessa on kohtaaminen ja kuuntelu arjen pienissä kysymyksissä, eikä esimerkiksi se, miten tehokkaasti koulun oppilaskunta on organisoitunut.

Alkuvuoden aikana Allianssi järjestää lisää Pre-NUORI2019 -tilaisuuksia, joista lisätietoja löytyy täällä.

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →