Osuma palvelee Osallistamalla osaamisen valtakunnallisia hankkeita

Yhdessä onnistumme!

Yhteinen päämäärämme on kehittää tuotteita, palveluja ja malleja, joissa nuorisotyö, liikunta ja kulttuuriala tekevät yhteistyötä, jotta yksikään siirtymävaiheessa oleva nuori ei syrjäytyisi! Osuma on tukemassa hankettanne ideasta projektikaaren jälkeiseen aikaan.

Hyödynnä yhteisiä ja juuri teidän hankkeellenne räätälöityjä palveluita:

 1. Autamme hankettanne projektikaaren ylä- ja alamäissä saavuttamaan halutut tulokset
  • Pidämme hakuinfoja, järjestämme ideajameja ja sparraamme hakijoita kun toimenpidekokonaisuudessa on haku auki.
  • Järjestämme kaikille hankkeissa toimiville yhteisiä verkostopäiviä.
  • Pidämme yllä projektipäälliköiden omaa vertaisryhmää.
  • Sparraamme hankettanne kun sille on tarvetta. Tarjoamme myös räätälöityjä pajoja hankkeenne yhteisiin tapaamisiin.
 2. Autamme viestimään hankkeestanne nuorten kanssa työskenteleville sekä päättäjille
 3. Autamme tuotteistamaan tuloksianne ja juurruttamaan niitä ammattilaisten foorumeilla
  • Tarjoamme hankkeellenne tuotteistamisen pajoja sekö henkilökohtaista sparrausta.
  • Otamme hankkeenne tuotokset mukaan juurruttamisen tuotteisiin, kuten esim. Innostajan korttipakka sekä autamme teitä muotoilemaan hanketuloksia Arjen Arkki -menetelmäpankkiin.
  • Kutsumme teidät mukaan kanssamme jakamaan teidän hanketuloksia valtakunnallisissa tapahtumissa (esim. Allianssin järjestämät nuoristyönpäivät, Dare to Learn, Opopäivät jne.)

Tärkeät päivämäärät syksy 2019

Osuman verkkotreffit 16.8., 12.9., 11.10 ja 13.12 klo 9-10

Verkkotreffien tarkoituksena on jakaa ajankohtaisia asioita koko verkoston kesken ja luoda pohjaa vertaistuelle. Jos sinulla on jotain, mitä haluat jakaa hankekollegoille tai kysyä heiltä, niin tässä sinulla on siihen mahdollisuus.

Kutsu lähetetään kalenterikutsuna, jossa on linkki Skype-kokoukseen. Se on osoitettu kaikille Osallistamalla osaamista -toimenpidekokonaisuuden hankkeissa työskenteleville. Jos huomaat, että kollegasi puuttuu kutsuttujen listalta, niin voit vapaasti välittää kutsun hänelle. Lähetä mielellään myös päivitetty yhteystieto Riikalle (riikka.wallin@metropolia.fi) ja päivitämme omat listamme.

Sokran ja Osuman yhteiset verkostopäivät ja webinaarit

Yhteinen työskentely Sokran (TL5) hankkeiden kanssa lähenee loppuaan. Viimeisenä syksynä pidetään yksi yhteinen koko verkostolle suunnattu lähipäivä sekä kaksi webinaaria.

 • webinaari ti  17.9. klo 10-11
  Teema: Kohti tulevaisuuden monialaista osaamista ja osallisuustyön haasteita
 • webinaari pe 11.10. klo 10-11
  Teema: Osallistava yhteistyö -verkostot kestävälle pohjalle – mitä hanketyöstä jää käytäntöön, mitä olemme oppineet, mikä on muuttunut (TL 4 ja TL 5 projektipäälliköiden kokemusten koontia)
 • lähipäivä  13.11. koko päivä
  Teema: vaikutusten ja vaikuttavuuden arviointi osallisuuden edistämistyössä

Tuki projektipäälliköille

 • Katri lähettää Osallistumalla osaamisen -projektipäälliköille suunnattua Osuma Kipparit -kirjettä. Ota yhteyttä Katriin jos tämä ei ole sinulle tupsahtanut sähköpostilaatikkoosi!
 • Lisäksi projektipäälliköiden yhteiset materiaalit on kerätty yhteiseen Google Drive -kansioon. Jos et ole vielä päässyt materiaaleihin kiinni, voit olla yhteydessä Riikkaan tai Katriin. Kutsumme sinut mukaan yhteiselle alustalle.

Viestintävartit-webinaarisarja Youtubessa!

Syksyllä  2018 Osumassa toteutettiin 10 kerran Viestintävartit-webinaarisarja, jossa verkkoviestinnän asinatuntija Jussi Linkola jakoi parhaat tärpit ja käytännönläheistä opastusta hankkeen verkkoviestintään. Nyt viestintävartit ovat katsottavissa Osuman Youtube-kanavalla.