En kortpacke full av inspiration

I inspiratörens kortpacke som riktar sig till alla som jobbar med unga hittar du metoder och konkreta övningar för din vardag i arbetet. Inom ungdomsarbete används en stor mängd olika verksamhetssätt. I den här kortpacken har vi samlat sådana som har använts och utvecklats i ESR-projekt som hör till åtgärdshelheten Kunnande genom att engagera. Du hittar sätt att inspirera unga eller dina kollegor, samt för att dela med dig av ditt arbete till andra.

Ta kortpacken och de metoder och övningar som presenteras och gör dem till dina egna. Använd packen som inspiration, prova på metoder och bearbeta dem så de passar in i ditt arbete. Samtidigt blir du en del av vårt utvecklargäng. Vårt mål är att ge unga något betydelsefullt att göra och utveckla verksamhet som stöder unga i övergångsfasen från en utbildning till följande eller in i arbetslivet.

Kortpacken är förverkligad inom Creative and Inclusive Finland-projektet. Den svenska versionen är översatt och bearbetad inom Osuma-projektet tillsammans med följande projekt som jobbar för att ingen ung person skall bli utstött ur samhället: Combo, Ernod, Festivalbörsen, Gott Sällskap, Lianen, Min grej – vår framtid, De osynliga, Engagerande och motionsinriktad teater samt Att lära sig via frivilligt arbete.

Läs och ladda ner kortpacken: