Ajatushautomo: Museo alustana uudenlaiselle oppimiselle ja yhteistyölle, HELSINKI

  • Päivä / Datum / Date:
  • Tapahtumapaikka:
    Tekniikan museo

Tapahtuma on täynnä! Voit seurata tapahtuman live-striimiä Aboa Vetus & Ars Nova:n Facebook-sivulla.

Aboa Vetus & Ars Nova ja Tekniikan museo kutsuvat museoammattilaiset ajatushautomoon Museot innovaatioalustoina -hankkeen tiimoilta. Tilaisuus järjestetään Tekniikan museon Forum-tilassa 7.9.2018 klo 9–12.

Tilaisuudessa pohditaan, mikä on museoiden suhde yhteiskuntaan, työelämään ja nuoriin aikuisiin. Tarkoituksena on vaihtaa kokemuksia uudenlaista yhteistyötä kehittävistä museohankkeista. Mitä museoissa on hankkeiden tiimoilta tehty, opittu ja millaisia haasteita on kohdattu? Keskustelemme museoiden yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta sekä niiden suhteesta tulevaisuuden työelämään ja innovaatiokoulutukseen. Mitä nuoret voivat antaa museoille, ja laajemmin, mitä jaettu asiantuntijuus voi museoille mahdollistaa? Entä mitä museot voivat tarjota nuorille aikuisille?

Ajatushautomon tavoitteena on jakaa käytännön kokemuksia ja taata hankkeille laajempaa museoammatillista tukea sekä tuoda esiin uusia näkökulmia.

Vieraspuhujina Ateneumin yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen ja Tiedekeskus Heurekan projektipäällikkö Leenu Juurola. Mukana tapahtumassa ovat myös Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry ja Museoliitto.

Päivän ohjelma:

09.00 – 09.15 Museot innovaatioalustoina -hankkeen alkusanat

09.15 – 09.45 Satu Itkonen, Ateneum

09.45 – 10.15 Leenu Juurola, Tiedekeskus Heureka

10.15 – 11.00 Pauliina Kinanen, Museoliitto: Creative Museum -hanke ja Toolkit -työpaja

11.00 – 11.30 Marianna Karttunen, Tekniikan museo: Innovaatio-opastus

11.30 – 12.00 Keskustelu ja yhteenveto

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa – TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Heini Sorakivi, hankekoordinaattori
heini.sorakivi@aboavetusarsnova.fi
p. 0207 181 644

Aboa Vetus Ars Novan, Tekniikan museon, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Nuori yrittäjyys ry:n yhteinen kaksivuotinen kehittämishanke Museot innovaatioalustoina tutkii kokeillen, miten museot voivat toimia alustoina yhteiskunnalliselle toiminnalle. Hanke tarkastelee museotoiminnan ja innovaatiokoulutuksen yhteisiä mahdollisuuksia sekä kehittää korkeakouluopiskelijoiden työelämätaitoja ja tukee nuorten mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Hanke on saanut rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastolta ja on osa Euroopan komission Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmaa.

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →