Museot innovaatioalustoina -hankkeen ajatushautomo, HELSINKI

  • Päivä / Datum / Date:
  • Tapahtumapaikka:
    Tekniikan museo

Perjantaina 2.3.2018 klo 9.15–16 Tekniikan museossa järjestetään Museot innovaatioalustoina -hankkeeseen liittyvä ajatushautomo. Hautomossa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja hyvinvoinnista, innovaatioista ja megatrendeistä sekä ideoidaan taidelähtöisesti lähtökohtia uusille innovaatioille. Tule mukaan ideoimaan!

Ohjelma

Aamupäivän asiantuntijapuheenvuorot
klo 9.15–11.30 museon Forum-tilassa

klo 9.15 Hankkeen ja päivän kulun esittely
klo 9.30 Uusiutuva metsäteollisuus – puusta ratkaisuja maailman ongelmiin (Asiantuntija Paavo Lyytikäinen/Metsäteollisuus ry) Miten ja millaisina innovaatiot näyttäytyvät yhteiskunnassa ja teollisuudessa ja millaisia vaikutuksia niillä on hyvinvointiin?
klo 10.15 Innovaatiot museossa – Esine ideoinnin apuna (Museolehtori Marianna Karttunen/Tekniikan museo)
klo 10.30 Hyvinvointi, kulttuuri ja megatrendit (Projektikoordinaattori Elina Eerola/Sitra) Millaisia megatrendejä yhteiskunnassa on havaittavissa? Kuinka työ muuttuu, millaisia ovat teknologian vaikutukset – ja kuinka nämä näkyvät hyvinvointi- ja kulttuuripalveluissa?

Tilaisuus on aamupäivän osalta kaikille avoin ja maksuton. Lisätiedot marianna.karttunen@tekniikanmuseo.fi

Iltapäivän ohjatut innovaatiotyöpajat
klo 12–16 museon näyttely- ja työpajatiloissa

klo 12.30 Innovatiivinen näkökulma museoympäristöön: Koneellista -tanssi- ja liiketyöpaja (Tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Anni Puuperä)

klo 13.30 Taidelähtöinen fasilitointityöpaja (Taiteen Soveltava käyttö -opintojakson opiskelijat Anna-Maija Vartiainen ja Jasmine Fagerström/Humak)

Iltapäivän työpajoihin otetaan rajattu määrä osallistujia.
Huom! ILTAPÄIVÄN TYÖPAJAT OVAT TÄYNNÄ.

Lisätiedot hankkeesta: museoinno.fi

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →