NUORI2020 – valtakunnalliset nuorisotyön ja kasvatuksen päivät, TAMPERE

 • Päivä / Datum / Date:
 • Tapahtumapaikka:
  Tampere-talo

 

Jopa 3000 nuoriso- ja kasvatusalan toimijaa valtaavat Tampereen kadut, ravintolat ja ennen kaikkea Tampere-talon 14.-16.1.2020 kun NUORI2020 – valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät pyörähtävät käyntiin.

Alan vaikuttavin suurtapahtuma tarjoaa niin kirkon kuin kuntien ja järjestöjenkin toimijoille tilaisuuden kehittää osaamistaan, verkostoitua ja innostua. Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Allianssi ja Kirkkohallitus. Paikallisena yhteistyökumppanina toimii Tampereen nuorisopalvelut.

Osuma ja osallistamalla osaamista -hankkeet mukana NUORI2020-tapahtumassa

Osuma on mukana NUORI2020-tapahtumassa yhdessä muiden Osallistamalla osaamista -hankkeiden kanssa. Tapahtuman vilinässä ja vilskeessä voit tavata meitä ständeillä, ympäri Tampere-taloa ja työpajoissa.

Uusi työmenetelmiä ja välineitä sekä yhteistyökumppaneita ständeiltä!

Osuman ständillä voit tutustua erilaisiin valtakunnallisissa hankkeissa kehitettyihin osallistamisen menetelmiin ja hankkeiden juuri sinulle tarkoitettuihin materiaaleihin. Haluamme palvella juuri sinua, joten tule meille haasteen kanssa ja katsotaan yhdessä löytyykö parinkymmenen valtakunnallisen hankkeen, yli 90 eri organisaation tekemästä kehittämistyöstä sinulle jotain uutta, hyödyllistä ja inspiroivaa työhösi. Saat halutessasi myös mukaasi Innostajan korttipakan VOL 2, joka on täynnä innostavia nuorten tai kollegoiden kanssa tehtäviä harjoitteita. Tai voit kysellä vinkkejä sukupuolisensitiiviseen hanketyöhön. Uunituoreopas on meillä mukana tapahtumassa.

Osuman ständi on C25.

Tutustu muiden hankkeiden toimintaan myös hankkeiden ja tekijäorganisaatioiden omilla ständeillä. Mukana ainakin Höntsä -silta eteenpäin! -hanke, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuorten Akatemia, Suomen Nuorisoseurat ja Suomen YMCA:n liitto.

Tule työpajoihin kanssamme!

 • Hyvinvointia digiajassa. 14.1. klo 13-14.30, Pieni sali
  Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mediakasvatusseura sekä XAMK Digivoimaa-hankeOhjelma avaa nuorisoalan toimijalle, miten verkkoympäristöt on rakennettu ohjaamaan mediankäyttöämme, miten media vaikuttaa hyvinvoinnin peruspilareihin ja miten nuori voi vaikuttaa myönteiseen nettikulttuuriin ja mediankäytön hallintaan. Ohjelman tarkoitus on antaa kasvattajalle eväitä nuoren hyvinvoinnin tukemiseen digiajassa.
 • NORMIT NURIN! Ideoita sukupuolen huomioimiseen pelillisesti / KROSSA NORMER! Idéer för att jobba normkritiskt genom att spela. 15.1. klo 11-12, Opus 3. Kaksikielinen ohjelma.
  Luckan rf., På samma linje -projektet & Osuma – osallistamalla osaamista -hanke”Alla är välkomna” räcker inte. Vi behöver något helt annat som bidrar till jämställdhet och beaktar könens mångfald. Kom och spela Osuma-brädspelet där du får inspirerande idéer och konkreta verktyg för ett normkritiskt och genusmedvetet arbete.

  ”Kaikki ovat tervetulleita” ei riitä. Sukupuolten moninaisuuden huomioiminen ja tasa-arvon tukeminen vaatii jotain ihan muuta. Tule pelaamaan Osuma-lautapeliä, ja saat ideoita ja konkreettisia välineitä normikriittiseen, sukupuolisensitiiviseen työhön!

 

Lue lisää tapahtumasta, tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Allianssin kotisivuilla.

Kirjoittaja: Riikka Wallin

Riikka on Osuma-hankkeen tuottaja Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →