Seminarium: Kvinnlig kraft i idrotten, VASA


Välkommen på seminariet Kvinnlig kraft i idrotten som arrangeras av projektet På samma linje i samarbete med Coacha som en kvinna-projektet! Under kvällen ges inspiration och verktyg för att öka jämställdhet inom idrottsföreningar

Tid: Tisdagen 4.6.2019, kl.17.30-20.30
Plats: Folkhälsans hus, Eksalen, Rådhusgatan 25, Vasa
Anmäl dig till seminariet senast 28.5.

Anmäl dig här!

Seminariet är för dig som är intresserade av jämställdhet, kvinnligt tränarskap eller vill öka antalet kvinnliga tränare i föreningen. Under kvällen berättar kända kvinnliga tränare om sin väg till professionell tränare. Efteråt får deltagarna idea kring nya innovativa lösningar i mindre grupper och svara på bl.a. följande frågor:

  • Hur öka antalet kvinnliga tränare i er förening
  • Är föreningarnas styrelser jämställda
  • Behandlas alla lika och får alla samma möjligheter att utvecklas
  • Går vi miste om något viktigt ifall kvinnor inte fungerar som tränare
    och på ledande poster
  • Hur utveckla idrottsföreningen med hjälp av unga kvinnliga
    idrottare

Tillställningen är öppen för alla föreningsaktiva, oberoende kön, ålder eller roll i föreningen. Kvällen är gratis för alla deltagare och vi bjuder på traktering.

Anmälningen hittar du här: https://www.lyyti.fi/reg/Kvinnlig_kraft_i_idrotten_5870
Anmäl dig senast den 28.5.2019.

På plats finns Mannerheims barnskydds barnvakter så att du även kan ta med familjens minsta. Meddela i samband med anmälan om du har behov av den kostnadsfria tjänsten, och i så fall för hur många barn och barnens ålder.

Noggrannare program kommer senare.

Anmäl dig här!

På samma linje är Luckan r.f. och Finland Svenska Idrotts samarbetsprojekt. Projektet arbetar för en normmedveten och inkluderande idrott samt erbjuder utbildning och stöd i dessa frågor.

Coacha som en kvinna (Valmentaa kuin nainen) är Suomen Valmentajat ry utvecklingsprojekt, vars målsättning bl.a. är att öka på antalet kvinnliga tränare.

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →