Taide osana organisaatioita (TOO) verkostotapahtuma #4 – HELSINKI

  • Päivä / Datum / Date:
  • Tapahtumapaikka:
    KokoTeatteri

Tervetuloa mukaan verkostotapahtumaan, jossa taiteen ja organisaatioiden vuorovaikutuksesta kiinnostuneet taiteilijat, kehittäjät ja muut toimijat tapaavat! Tavoitteena on kollegiaalinen tiedonvaihto ja yhteinen ymmärryksen lisääminen taiteesta ja luovuudesta organisaatioiden kehittämisen viitekehyksessä.

Päivä käynnistyy pelisessiolla, jossa yritetään ratkaista miten taide voisi tulla luontevaksi osaksi organisaatioita, eikä olla hetkellinen interventio. Tämän jälkeen pienryhmäkeskustelut osallistujille merkittävistä aiheista ja lopuksi kuullaan kaksi case-esimerkkiä taiteilijoiden työstä organisaatioissa.

Aikataulu

12-13.30 ”Projektista pysyväksi toiminnaksi; taide osaksi organisaatioita”: Monet hienot kokeilut taiteen käyttämisestä uusissa toimintaympäristöissä jäävät helposti interventioiksi. Tule mukaan kuulemaan kokemuksia toiminnan juurruttamisesta ja yhteiskehittämään pelillisesti keinoja, joilla taide tulee osaksi organisaatioiden arkea. Ohjaajina YTT, FL Katri Halonen ja MA, työnohjaaja Niina Torkko Metropoliasta.

13.30-14.30 Osallistujien omat aiheet: fasilitoitua pienryhmäkeskustelua

14.30-15 Kahvi & verkostoitumistauko

15-16.30 Case-esimerkkejä taiteesta osana organisaatioita: Taiteilija-kehittäjä ja koreografi Sampo Kerola sekä sirkustaiteilija ja personal trainer Petri Eqkvist ovat toteuttaneet Keravan kaupungin johtoryhmässä taidelähtöisten työpajojen sarjan. Konsultteihin kyllästynyt kaupunki tilasi taiteilijoilta ”jotain muuta”, joka virkistäisi johtoryhmän ultrakiireistä arkea. Mitä tapahtui, miksi ja mitä me voimme tästä oppia?

16.30-17 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päätös

Paikka ja toteuttaja

Tapahtuma on maksuton.
Tapahtumapaikkana KokoTeatteri Hakanimessä, Hämeentie 3, Helsinki.

Tapahtuma on osa vapaamuotoisen TOO-verkoston toimintaa, koollekutsujana toimii läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi. Tämä tapahtuman järjestäjänä on Taiteen edistämiskeskus yhdessä Osuma – osallistamalla osaamista koordinaatiohankkeen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →