Seminaari taiteen ja sosiaalialan moniammatillisesta yhteistyöstä, TURKU


Oletko kiinnostunut moniammatillisesta työskentelystä taiteen ja kulttuurin sekä sosiaalialan tai nuorisotyön rajapinnoilla? Tarvitsetko työkaluja moniammatillisen koulutuksen tai työotteen kehittämiseen? Mikäli vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä – varaa kalenteristasi 15.5. ja ota suunnaksi Turku.

Maksuttoman seminaarin tavoitteena on työpajatyöskentelyn ja case-esimerkkien kautta antaa konkreettisia työkaluja ja materiaaleja taiteen ja sosiaalialan moniammatillisen työn kehittämiseen ja erityisesti nuorten kanssa toimimiseen. Turun ammattikorkeakoulun koordinoiman MOMU – Moving towards Multiprofessional Work -hankkeen (EU Erasmus+) -loppuseminaarissa ovat mukana myös Taikusydän-yhteyspiste sekä Metropolia AMK:n Osuma-hanke.

Seminaaripäivän tavoite: saat viisi konkreettista työkalua, jolla voit kehittää omassa työssäsi ja arjessasi moniammatillista työskentelyä.

Aika: tiistai 15.5.2018 klo 9:30 – 16:15
Paikka: Turun Ammatti-instituutti, Datacity, auditorio. Lemminkäisenkatu 14-18 B, Turku (lähellä Kupittaan rautatieasemaa)
Kohderyhmä: taiteen, kulttuurin, sosiaalialan, terveysalan, nuorisotyön ammattilaiset sekä muut erityisesti nuorten kanssa työskentelevät ja moniammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet ammattilaiset

Ilmoittaudu mukaan

Ohjelma

9:30 – 10:00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
10:00 – 10:10 Tervetuloa seminaariin ja hankevieraiden esittäytyminen, Taikusydän + Osuma-hanke
10:10 – 11:00 MOMU-hankkeen esittely ja Handbook suomenkielisen version julkistaminen, Suvi Kivelä
MOMU-taustaa ja tutkimustuloksia moniammatillisesta osaamisesta sosiaali- ja taiteen aloilla, Liisa-Maria Lilja-Viherlampi ja Outi Linnossuo
Training package esittely , Anne Syvälahti ja Marja Susi
Opiskelijapuheenvuoro
11:00 – 11:15 OSUMA: asiakashankkeista kertominen
11:15 – 11:30 Taikusydämen kouluttajaverkosto ja alueverkostot moniammatillista yhteistyötä tukemassa. Anna-Mari Rosenlöf
11:30 – 11:50 Näkökulma moniammatilliseen työhön: taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen työparina Sara Taskinen ja Annastiina Saastamoinen, Sanni Sihvola
11:50 – 12:00 Aamupäivän yhteenveto ja suunta kohti iltapäivän työpajoja
12:00 – 13:00 Verkostoitumislounas
13:00 – 15:45 Työpajat
15:45 – 16:15 Yhteenveto ja kokemuksia työpajoista

Päivän juontajaparina Liisa-Maria Lilja-Viherlampi ja Maimu Brushwood.

Työpajat

Valitse kaksi mieleisintä työpajaa ja ilmoittaudu niihin. Huomioithan, että Digitarinat-työpaja kestää muista poiketen koko iltapäivän, joten silloin voit osallistua vain yhteen työpajaan. Työpajojen toteutumiseen tarvitaan vähintään 10 osallistujaa per työpaja, osassa työpajoista maksimi osallistujamäärä on 18. Toivottavasti löydät mieleisesi!

KLO 13:00 – 14:20

  1. Välineitä nuorten kanssa työskentelyyn – OSUMA-hanke (Halonen, Salmenkangas & Wallin)
    Pelillisessä työpajassa saat ideoita ja testattuja välineitä, joiden kehittämisen takana ovat nuoriso-, liikunta- ja kulttuurisektorin ketterät kokeilijat. Työvälineet on kehitetty monialaiseen nuorten kanssa työskentelyyn, mutta ne soveltuvat myös moneen muuhunkin toimintaympäristöön.
  2. Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja (Lilja-Viherlampi & Rosenlöf)
    Toiminnallisessa prosessoinnissa kouluttajatahot jakavat ja työstävät koulutusten nykytilaa ja synergia- mahdollisuuksia sekä suuntaviivoja tulevaisuuteen. Miten hahmottuu ja kehittyy kulttuurihyvinvointialan moniammatillinen, elämänmittainen koulutuskenttä.
  3. MOMU-harjoitteet Training Packagen pohjalta (Susi & Syvälahti)
    MOMU-hankkeessa on kehitetty useita moniammatillista työskentelyä tukevia harjoitteita ja menetelmiä, joita voidaan hyödyntää omaan ja toisen ammatilliseen osaamiseen tutustuessa, yhteisten tavoitteiden asettamisessa sekä moniammatillisen toiminnan suunnittelussa.
  4. Näkökulma moniammatilliseen työskentelyyn, Työpari taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen (Taskinen, Saastamoinen & Sihvola)
    Moniammatillinen työskentely nuorten kanssa. Omakuva nyt, FinFam, Moip-hanke.

KLO 14:30 – 15:45

  1. Välineitä monialaisen ohjaajatyöskentelyn arkeen -OSUMA-hanke (Halonen, Salmenkangas & Wallin)
    Moni asia vaikuttaa paperilta helpolta, niin kuin vaikka sote ja kulttuurialan ohjaajuuksien yhdistäminen. Mutta tosiasiassa monialaisessa arjessa on useimmiten roppakaupalla haasteita ja mahdollisuuksia molemminpuoliseen oppimiseen. Tässä pelipajassa pohditaan monialaisuutta osana työarkea.
  2. Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja (Lilja-Viherlampi & Rosenlöf)
    Toiminnallisessa prosessoinnissa kouluttajatahot jakavat ja työstävät koulutusten nykytilaa ja synergia-mahdollisuuksia sekä suuntaviivoja tulevaisuuteen. Miten hahmottuu ja kehittyy kulttuurihyvinvointialan moniammatillinen, elämänmittainen koulutuskenttä.
  3. MOMU-harjoitteet Training Packagen pohjalta (Susi & Syvälahti)
    MOMU-hankkeessa on kehitetty useita moniammatillista työskentelyä tukevia harjoitteita ja menetelmiä, joita voidaan hyödyntää omaan ja toisen ammatilliseen osaamiseen tutustuessa, yhteisten tavoitteiden asettamisessa sekä moniammatillisen toiminnan suunnittelussa.
  4. Näkökulma moniammatilliseen työskentelyyn, Työpari taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen (Taskinen, Saastamoinen & Sihvola)
    Moniammatillinen työskentely nuorten kanssa. Omakuva nyt, FinFam, Moip-hanke.

KLO 13:00 – 15:45

  1. Oma ammatillinen digitarina – Näkymättömät-hanke (Juppi & Tanskanen)
    Ennakko-ohjeistus: Ota mukaan 5–10 valokuvaa, jotka liittyvät työhösi (erityisesti itsestäsi työtilanteissa). Tuo kuvat digitaalisessa muodossa omalla tietokoneellasi, koottuna samaan kansioon. Huomaathan ottaa siis oman tietokoneen mukaan.

Lataa itsellesi ohjelma tästä

Ilmoittaudu mukaan

Toteuttajat ja yhteistyökumppanit

MOMU-hanke on Turun ammattikorkeakoulun koordinoima kansainvälinen projekti, jonka tavoitteena on kehittää sosiaali- ja taidealojen välistä moniammatillista korkeakouluopetusta yhteistyössä korkeakouluopettajien, opiskelijoiden ja työelämässä toimivien ammattilaisten kanssa Englannissa, Virossa, Suomessa ja Espanjassa.

OSUMA-hanke kokoaa yhteen joukon nuorten osallisuuden kehittämisen hankkeita. Autamme Sinua löytämään 18 valtakunnallisen ESR-hankkeen kokeilujen joukosta innostavia keinoja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Näissä piloteissa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön osaajat yhdistävät voimansa, jotta nuoret löytäisivät oman polkunsa.

Taikusydän on taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteistyöverkosto. Kehitämme ja levitämme verkostomme kanssa ratkaisuja, joilla taiteen, sosiaali- ja terveysalan moniammatillinen yhteistyö saadaan pysyväksi osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita.

Ilmoittaudu mukaan

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →