Sirkus on hyvä tapa oppia kieltä

Sirkusryhmäläisiä tekemässä harjoitusta ja heidän ohjaajansa.

Sirkuksesta siivet elämään -toiminnassa nuoret ovat sosiaalisen sirkuksen avulla löytäneet omia vahvuuksiaan ja vahvistavaneet elämäntaitojaan kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta toimia. Sirkustaitojen myötä maahanmuuttajataustaiset nuoret ovat oppineet suomea ja tutustuneet kantasuomalaisiin nuoriin. Toiminta on suunnattu peruskoulua käyville nuorille sekä Valma-opiskelijoille.

”Kun aloitimme, puhuminen jännitti ja tuntui, etten osaa suomea ollenkaan. Mutta nopeasti huomasin, että ryhmässä onkin tosi hauskaa, eikä puhumista tarvitse jännittää”, sirkustoimintaan osallistunut Rabit kertoo.

Tutustu nuorten, heidän opettajien ja sirkusohjaajien ajatuksiin toiminnasta yllä olevasta videosta.

Lue kokemuksia blogikirjoituksista:

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →