Euroopan komissio nostaa verkkosivuillaan menestyneitä ESR-hankkeita

Mukana Osuma ja muita osallistamalla osaamisen hankkeita.

Euroopan komissio on nostanut sosiaalirahaston verkkosivuilla neljä nuorten hyvinvoinnin ja oppimisen parissa työskentelevää, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hanketta. Metropolia ammattikorkeakoulu toimii päätoteuttajana Osuma ja Höntsä -hankkeissa.

Lue Euroopan komission uutiset alta:

Hyvinvointia ja osallisuutta tukevaa yhteistyötä / Combo

Osuma: inspiroi kilpailijoita tekemään yhteistyötä / Osuma

Hauska yhdenvertainen toiminta lisää hyvinvointia / Höntsä

Online Homework Help -palvelulla on piiloetuja / Ernod


Osuma -hanke edistää osallistamalla osaamista hankkeita kohtaamaan ja oppimaan yhdessä. Hanke järjestää mm. hankkeiden työntekijöille inspiroivia työpajoja ja auttaa hankkeita löytämään keinoja nuorten motivoimiseksi. 

Höntsä – silta eteenpäin on monialainen malli, jossa yhdistyvät nuorisotyö, kulttuurityö, liikunta, hyvinvointi, sosiaalihuolto ja terveydenhuolto, ja se lisää alueen virkistystoimintaa ja antaa iloa yhä useammalle nuorelle.

Ernod -Erityisnuoret ja digiajan osallisuus -hankke (päättynyt 2017) edisti nuorten yhdenvertaisuutta kehittämällä mediakasvatuksen ja -vaikuttamisen menetelmiä sekä monialaisen yhteistyön muotoja ammatillisten oppilaitosten, kirjastojen sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Päätoteuttajana toimi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK.

Combo -hankkeessa (päättynyt 2018) kehitettiin toimintatapoja, jotka tukevat nuorten osallisuutta, hyvinvointia ja työelämävalmiuksia. Hanke perustui tiiviiseen yhteistyöhön kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisoalan toimijoiden, oppilaitosten sekä järjestötoimijoiden välillä. Päätoteuttajana toimi Työterveyslaitos.

Kirjoittaja: Osuma

Osuma on Metropolia Ammattikorkeakoulun hallinnoima, osallistamalla osaamista ESR-toimenpidekokonaisuuden hankkeita koordinoiva hanke.

Lisää julkaisuja kirjoittajalta →